לרגל יום המודעות הבינלאומי ליתר לחץ דם, הנה כמה טיפים שכדאי להכניס לתפריט:
העדיפו תזונה מאוזנת הכוללת ירקות ופירות, דגנים, קטניות, מוצרי חלב דלי שומן, שמן זית ודגים 🐟 – אלה יכולים לסייע בשמירה על משקל תקין.
אל תזרו מלח על הפצעים – הפחיתו צריכת נתרן (גם מלח מהמלחייה, אבל בעיקר נתרן שנמצא במזון אולטרה מעובד), ההמלצה היא עד 🧂 כפית מלח אחת ביום, המכילה 2300 מ"ג נתרן.
הידעתם שמרבית המלח שאנו צורכים מקורו במזונות מעובדים? לכן הפחיתו חטיפים, שימורים, בשר מעושן ונקניקים.
העדיפו מזון גולמי ובהכנה ביתית, דגי ים ובריכה טריים, במקום דגים משומרים או מלוחים. הכינו מרק ביתי והימנעו מאבקות מרק מכל הסוגים.
שמרו על רמות האשלגן והסידן – להם תפקיד חשוב בהפרשת נתרן מהגוף, וחשוב 🍌 לצרוך אותם במזונות כמו בננות, אבוקדו, עגבניות, תפוחי אדמה קטניות, טופו, יוגורט ועוד.
הגבילו את צריכת האלכוהול והקפאין היומית. במקומם, בחרו בקקאו ותה ירוק. שני☕ הרכיבים הללו מכילים פלבנואידים, המשפרים את מצבם של כלי הדם.