המטרה המרכזית של הפרויקט היא להעביר מסר של אחדות ושיתוף פעולה, תוך הדגשת ערכים של ערבות הדדית, חוסן קהילתי ותמיכה בתושבי העוטף. "לאורך הפרויקט, התלמידים נרתמו למשימה מכל הלב, תוך שימוש בחומרים ממוחזרים בלבד – צמיגים הפכו לטרקטור מקרטון, גלילי נייר טואלט שימשו לשלטים, ובדים ושאריות נייר נותרו לחומרי יצירה", אמרו בבית הספר ומציינים כי למרות שחלק משמעותי מהתלמידים בבית הספר מתמודדים עם בעיות התנהגות, במסגרת הפרויקט הם גילו מעורבות רבה, נטלו חלק פעיל ביצירה ובבנייה והתרגשו מאוד מהתוצאה המיוחדת.
"הפרויקט הזה היה חוויה מיוחדת במינה", מספרת המורה אפרת אלול. "הילדים התגייסו מכל הלב, גילו אחריות ועבדו יחד בצורה מעוררת השראה. ראינו איך ילדים שמתמודדים עם קשיים מצליחים להשתלב ולתרום, וזה היה מרגש מאוד."
מנהלת בית הספר, הגב' רויטל דרורי, ציינה: "בתקופה כואבת זו חגיגות הפורים בבית הספר הן בלב אחד עם אחינו מהעוטף, שמחה מרירה – מתוקה כמו הימים האלה".
רעיון האחדות והערבות ההדדית מקבל משמעות בולטת דווקא בחג הפורים, בו מבקשת אסתר ממרדכי "לך כנוס את כל היהודים..", כלומר לך וקבץ את היהודים לכדי חטיבה אחת מתוך אחריות משותפת, מאבק משותף ושותפות גורל, והוא כנגד מטרותיו של המן הרשע לזרוע פירוד בעם ישראל. גם בימינו לאחדות העם יש משמעות קריטית בבניין החוסן הלאומי והכרעת האויב.