בית החולים הציבורי אסותא אשדוד, שהפך בתוך שנים ספורות לסמל למצוינות רפואית בדרום, יוצא לדרך עם מהלך היסטורי: פרויקט הרחבה אדיר שישנה את פני שירותי הרפואה באזור כולו. במסגרתו, יוכפל מספר המיטות בבית החולים וייבנה מגדל אשפוז חדיש – כל זאת בהשקעה כוללת של למעלה ממיליארד שקלים.
אסותא אשדוד, שנפתח לציבור בסוף 2017 – לראשונה לאחר יותר מ-40 שנה שבהן לא נבנה אף בית חולים ציבורי בישראל – חווה ביקושים חסרי תקדים. כבר מהרגע הראשון, הפך למוקד רפואי אזורי עבור לא רק תושבי אשדוד, אלא גם עבור רבים מערים ויישובים סמוכים – ואף מהמרכז והצפון.
השלב הראשון כבר בעיצומו: בניין הנהלה חדש מוקם, ובמקומו של הבניין הישן – שנהרס – הולך ונבנה מגדל אשפוז מתקדם, שצפוי להיחנך ב-2028. עם סיום הפרויקט, מספר מיטות האשפוז בבית החולים יעמוד על כ-700 – פי שניים מהקיים כיום.
צמצום פערים? לא רק סיסמה – חזון שמתגשם
ההתרחבות הפיזית מלווה גם במיתוג מחודש, שמחבר בין שני גופים רבי עוצמה – מכבי שירותי בריאות ורשת אסותא – תחת חזון משותף של רפואה שוויונית ונגישה, באותה רמה גבוהה שהייתה שמורה עד כה לתושבי המרכז בלבד.
רן סער, יו”ר מכבי שירותי בריאות והוועד המנהל של אסותא אשדוד:
“הפרויקט הזה הוא ביטוי מוחשי למחויבות שלנו לצמצום הפערים ולמתן שירותי רפואה ציבורית ברמה הגבוהה ביותר לכל אזרחי ישראל – גם בפריפריה. חרף האתגרים הלאומיים והמציאות המורכבת, נמשיך להשקיע בדרום ולספק לתושביו את הרפואה המתקדמת ביותר”.
סיגל דדון-לוי, מנכ”לית מכבי שירותי בריאות:
“ההתרחבות של אסותא אשדוד, לצד הקמת בית החולים החדש של אסותא בבאר שבע, הן חוליות קריטיות במהלך הלאומי לקידום הרפואה בדרום. זהו שינוי חברתי אמיתי – בשטח, לא בדיבורים”.
ד”ר ארז ברנבוים: “הדרום לא יקבל פחות”
מנכ”ל אסותא אשדוד, אל״מ (מיל’) ד”ר ארז ברנבוים, מדגיש את הצורך המוחשי בשדרוג שירותי הרפואה בדרום:
“הביקוש שאנו חווים הוא בלתי רגיל. החזון שלנו ברור – שאף תושב בדרום לא ירגיש מקופח. אנחנו בונים פה משהו שישנה את כללי המשחק ברפואה הציבורית בישראל”.
חזית בזמן מלחמה – גם בזכות הצוות
במהלך מלחמת ‘חרבות ברזל’, הוכיח אסותא אשדוד את חיוניותו כששימש מרכז רפואי מוביל בטיפול בנפגעים.
“הצוות שלנו עבד יום ולילה, תחת אש – והציל חיים”, מספר ד”ר ברנבוים. “זו ההוכחה שמדובר בבית חולים שלא רק חשוב – אלא קריטי”.
פרויקט ההרחבה של אסותא אשדוד אינו רק מהלך תשתיתי – אלא בשורה חברתית-רפואית מהמעלה הראשונה. צעד ענק לקראת מדינה שוויונית יותר, גם ברפואה.