זו מסורת של שנים רבות שאיש החסד מוקיר ורחים רבנן ר' מאיר בן הרוש ז"ל ממקימי עולה של תורה, היה נוהג לערוך את ההילולא ברוב פאר והדר.
מנהג קדוש היה לו לערוך הילולות הצדיקים ואצלו זה היה לשם דבר למרות הטירחה הגדולה שבדבר. הילולת התנא רב מאיר בעל הנס שהמנוח נקרא על שמו של בעל ההילולא, היה עורך באולם גדול ושם היו משתתפים רבנים חשובים, ביניהם בלט הגרד"צ קרלינשטיין זצ"ל ר"י 'גרודנא' שהיה מוקירו ומגיע לכבדו ועוד רבנים חשובים.
בני משפחתו שיחי' ממשיכים לקיים את ההילולא במסורת המשפחתית וערכו השנה בסעודה גדולה באולמי החיד"א בה השתתפו הרבנים הגאונים: הרב הראשי רבי יוסף שיינין, הרב יהודה קריספין ר"מ ישיבת "יצחק ירנן, חתנו הרב שמואל גז ועוד רבנים.
הרבנים דברו במעלת יום נשגב זה והעלו על נס את מסירותו וטרחתו הגדולה של המנוח ז"ל כשהיה מקיים את ההילולא ברוב עם ובכבוד גדול והזכירו את אהבת התורה והערכה שלו לתלמידי חכמים.
כן ציינו את הקשר לתנא רבי מאיר בעל הנס, בטרם שר' מאיר בן-הרוש ז"ל נולד, אימו היתה בסכנה גדולה ועל פי עצת הרופאים אמרו לה שצריכה לנסוע למרחק לרופא גדול ומומחה, אימו ע"ה שהיתה חדורה באמונת חכמים, חששה אז מהדרכים והיא התפללה להקב"ה מעומק ליבה ואמרה שבע"ה אם תלד לשלום, תקרא לבנה הנולד "מאיר" ע"ש התנא רבי מאיר בעל הנס ותערוך הילולא לכבודו וכך היה, לאחר זמן קצר ילדה בשלום ובבריאות את בנה וקראה לו מאיר וערכה את ההילולא מידי שנה בשנה, כשר' מאיר היה בגיל 26, אימו נפטרה עליו ומאז ועד סוף ימיו נהג לקיים את ההילולא במסורת הוריו וכך ב"ה אנו ילדיו ממשיכים באותה דרך וכך ב"ה כ-86 שנה ההילולא מתקיימת ברציפות.
עוד הזכירו בשם ספרים הק' שמי שעורך הילולא לכבוד התנא, הוא מחזיק לו טובה על כך. בסיום, הרבנים בירכו את בני המשפחה שימשיכו בדרך אבי המשפחה ר' מאיר ז"ל שכשמו כן הוא היה 'מאיר' בדרך התורה והמצוות ומשפיע על כל סביביו כפי שרבים מבני העיר זוכרים את דמותו האצילה.