255 רשויות מקומיות פועלות בישראל, מתוכן 201 עיריות ומועצות מקומיות ו-54 מועצות אזוריות. הלמ"ס (הלשכההמרכזית לסטטיסטיקה) בוחן בכל שנה את הרשויות, מאפיין אותם ומדרג אותם ל-10 קבוצות שונות (אשכולות), לפי משתנים שונים, כאשר אשכול 1 מסמל את הרמה החברתית-כלכלית הנמוכה ביותר ואשכול 10 את הגבוהה ביותר.
את הרמה החברתית-כלכלית של האוכלוסייה הלמ"ס מודד באמצעות שילוב תכונות בסיסיות של האוכלוסייה בתחומים הבאים: הרכב דמוגרפי, השכלה וחינוך, רמת חיים, תעסוקה וגמלאות, ובסה"כ 14 משתנים שונים. את הנתונים הלמ"ס אוסף מהמאגרים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, המוסד לביטוח לאומי, משרד האוצר, משרד הביטחון, משרד החינוך, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ורשות האוכלוסין וההגירה.
על פי הסיווג החדש, אשדוד עולה שלב אחד בדרגת המדד הסוציו-אקונומי ומעתה היא מסווגת באשכול 5.
באשדוד לא כולם ממהרים לברך על כך, ונראה כי הדירוג הגבוה יפגע דווקא בשכבות החלשות.
כך לדוגמא ע״פ המסתמן החל מתחילת שנת הלימודים הבאה (1 לאוג׳) לא יהיו זכאים ההורים באשדוד לסבסוד מהמדינה עבור הצהרונים בגני הילדים, בבתי הספר ובתלמודי התורה.
כזכור לפני כשנתיים נכנסה אשדוד לערים הזכאיות לסבסוד הצהרונים בעקבות ירידת המדד הסוציו-אקונומי, דבר שעזר להורים רבים בתשלומים הגדולים הנגבים הצהרונים. וכעת כך נראה העלייה במדד תגרום ליציאה של אשדוד מהערים הזכאיות.
[…] הלימודים האחרונה חלו 2 דרמות בזו אחר זו בעיר. הראשונה: אשדוד עלתה במדד הסוציו-אקונומי ממקום 4 למקום 5. מה שאמור היה לייקר את העלות לכל חודש מ-50₪ ל-100₪. אך […]
מקווים שהנציגים החרדיים יפתרו את זה. וישפיעו על הממשלה ומקבלי ההחלטות להכיר באשדוד בכל אופן האזורים החרדיים (כמו שבקורונה ידעו לתחום את זה לפי רובעים) כסוציו-אקונומי נמוך ולקבל את מה שאנו זכאים – סבסוד בצהרונים
יאללה הרב שוק והרב אמסלם ממ ראש העיר
והרב וינגרטן סגן ראש העיר שנסו מותניים יש לכם שנה שלמה להילחם ….
בכדי לבלום את התייקרות הצהרונים…..
שראש העיר ידאג לעשות פעולה כדי שהשכבות הנמוכות בעיר לא יפגעו…
למה רוב האוכלוסיה בעיר היא אוכלוסייה קשת יום