הערב התקיימה מצווה נדירה של פדיון פטר חמור באשדוד.
המצווה התקיימה ברוב עם ברובע הסיטי בחצר בית המדרש "תורה לשמה" בראשות ר' מאיר אבוחצירא שליט"א
החמור שייך לתלמידו של הרב רבי יצחק שמר שהקנה אותו לרב לזכות קיום המצווה.
החמור שקושט באופן חגיגי כיאה למצווה נדירה זו, נפדה בטקס על ידי ר' יעקב כהן ראש ישיבת תורה אור.
כמו כן חולקו לתלמידים ולמשתתפים קונטרס בעניין מצוות פטר חמור עם נוסח הברכה לטובת כלל הציבור.
כיבדו בנוכחותם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, האדמור ממעליץ שליט"א , יו"ר המועצה הדתית הרב עובדיה דהן והרב שלום לוי שליט"א
טעם המצווה:
נאמר (שמות יג, יג): “וְכָל פֶּטֶר חֲמֹר תִּפְדֶּה בְשֶׂה, וְאִם לֹא תִפְדֶּה וַעֲרַפְתּוֹ” ואף יש קדושה בפטר החמור בדומה לקדושת הבכורים, כיוון שהוא מין טמא אין אפשרות להקריבו על המזבח, לפיכך צוותה התורה לפדותו בשה, ואז הקדושה שבחמור הבכור פוקעת, ומותר להשתמש בו לצרכי חולין. וגם השה עצמו לא מתקדש אלא שצריך ליתנו לכהן, והכהן רשאי לעשות בו כל מה שיחפוץ. ואף זו אחת מעשרים וארבע מתנות הכהונה שנועדו לקיים את הכהנים כדי שיוכלו להתפנות להוראת התורה בישראל.
כיוון שיש בפטר החמור קדושה, כל עוד לא פדו אותו, אסור לעבוד בו, ואסור ליהנות משערו. לדוגמא: אם שערו הסתבך ומציק לחמור, מותר לחותכו, אך אסור ליהנות ממנו (שו”ע יו”ד שכא, ט).
אפשר לפדות את החמור בכל דבר ששווה בערכו לחמור, שאם פטר החמור שווה עשרה דינרים – אפשר לפדותו בכל דבר ששוויו עשרה דינרים. היתרון שבפדיון בשה, שאפילו אם השה שווה דינר אחד בלבד, אפשר לפדות בו כל חמור אפילו אם הוא שווה עשרה דינרים.
כיוון שיש בפדיון פטר החמור מצווה, תקנו לה חכמים ברכה. ונוהגים להגביה תחילה את השה לשם הפרשה ומברכים: “ברוך אתה ה’ אלוהינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על פדיון פטר חמור”. ואח”כ נותנים את השה לכהן.