מה צריך?
מרכיבים (לכ-15 סופגניות בינוניות):
• 500 גרם קמח מנופה
• 2 כפיות שמרים יבשים
• 1/4 כוס סוכר
• 1/2 כפית מלח
• 2 ביצים
• 50 גרם חמאה רכה (או מרגרינה לפרווה)
• 3/4 כוס חלב פושר (או מים לגרסה פרווה)
• 1 כפית תמצית וניל
• שמן לטיגון
למילוי: ריבת תות, שוקולד, או כל מילוי אחר שאוהבים
לקישוט: אבקת סוכר
איך מכינים?
1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
2. מעצבים: מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים ומתפיחים שוב.
3. מטגנים: מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסופגניות עד שהן זהובות משני הצדדים.
4. ממלאים ומקשטים: ממלאים את הסופגניות ומפזרים אבקת סוכר מעל.
חגיגת חנוכה בבית
אין צורך לרוץ למאפיות ולחפש סופגניות – עם המתכון הזה תוכלו להפתיע את המשפחה בטעמים שלא נופלים מאלה שבחוץ. הילדים ייהנו לעזור בקישוט, ואתם תיהנו משיתוף פעולה משפחתי שמוסיף שמחה לחג.