במשך כחודשיים כבר במערכת הכשרות ברבנות הראשית מקיימים סיורים וביקורים במפעלי מזון לקראת הכנתם שיהיו כשרים לפסח.
בביקורים אלו יוצא הרב הראשי הרה"ג רבי יוסף שיינין שאליו מתלווה הרב דניאל פרץ עם המשגיחים המקומיים, על מנת לעמוד מקרוב ולעקוב על כל יצור התהליך גם מבחינת חומרי הגלם וגם מבחינית המיקום כמו המכונות והאזור עצמו שיהיה מתאים לעמוד בתנאים שהרבנות מעמידה, כדי לקבל את הכשרות לחג הפסח ולמנוע כל חשש של חמץ ח"ו.
השבוע ערך סיור מיוחד הגר"י שיינין הרב הראשי יחד עם הרב דניאל פרץ במפעל שיווק "בן בקר" בעד הלום, בבדיקה מקיפה שעשו בכל המפעל, הגר"י שיינין ציין שכאן המפעל עומד בדרישות של הרבנות כראוי לכתחילה, כל מכונה עברה ניקוי מדוקדק, הוחלפו חלקים חדשים מסויימים והכל הוכשר לפסח בדקדוק רב, ובהתאם לכך הוחלט להעניק גם השנה כשרות לפסח.
יצויין עוד הערה חשובה שאותה הדגיש הרב אשר פרץ ראש ענף הכשרות, כי יש לוודא היטב במוצרי בשר לקרוא את הכתוב על גבי האריזה, זה מצוי בבשרים בכשרות של הרב לנדוא בני ברק שנכתב על האריזה "בשר כשר – גלאט" להוי יודע שזה בשר כשר רגיל לא לדעת הנוהגים כמרן הבית יוסף! לכן צריך לדעת כי רק אם מופיע הכיתוב "בשר גלאט – חלק בית יוסף" ניתן לרכוש לנוהגים כדעת מרן הבית יוסף.
הרב לנדא, זאת הכשרות שכוללת את כל החומרות. גם "חלק בית יוסף". אולי הוא התכוון להכשרים אחרים או שהכתב שלכם ציטט לא נכון.