לפני מספר חודשים פרסמה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) מכרז לבחירת חמישה יזמים שיבנו יחד 615 יחידות דיור על שטח של כ-20 דונם ברובע. אלא שמאז, בשל חילוקי דעות, התנהל הליך משפטי תקדימי וערעורים מצד חלק מהיזמים. הסיבה: שלוש מתוך חמשת הזוכים הן חברות הקשורות אחת לשנייה.
לפני מספר חודשים קבעה רשות מקרקעי ישראל כי במידה ומספר חברות הקשורות אחת לשנייה ניגשות למכרז, הרי שרק אחת מהן רשאית לזכות במגרש לבניית פרויקט. טיעון זה היווה את הבסיס להגשת ערעור מצד אחת החברות המפסידות לבית משפט המחוזי בבאר שבע.
רמ"י מצידה הודתה בבית המשפט כי הסעיף המדובר לא נכלל במכרז באשדוד, מאחר וההחלטה על כך התקבלה זמן מסוים לאחר פרסום חוברת המכרז. בית המשפט המחוזי בבאר שבע החליט להחזיר את הדיון לוועדת המכרזים, שפסלה את זכייתן של שלוש חברות הקשורות במכרז וקבעה תחתיהן חברות זוכות אחרות. על כך הגישו החברות שנפסלו ערעור לבית המשפט העליון, בשבתו כבית משפט לערעורים מנהליים.
לאחר מספר חודשים ולאחר שנערך דיון בנושא החליט בית המשפט העליון לדחות את הערעור וקבע כי החברות "פרץ בוני הנגב", "גל יוזמה נדל"ן בע"מ" ומוטי אמסילי בע"מ יהיו הזוכות במגרשים אלו.
החברות הנוספות, שזכו במכרז תחילה ולא נטען לגביהן דבר "אחים אוזן חברה לבנייה בע"מ" וחברת "סלע בינוי בע"מ" הם בימים אלו כבר מקדמות את תכנון המגרשים .
במנהלת הסכם הגג אשדוד, שאחראית על קידום הפרויקט מול היזמים והמדינה, אמרו כי הם שמחים על השלמת ההליך המשפטי אשר גרם לעיכוב בבחירת הזוכים במגרשים ומקוים שכעת יואץ ההליך התכנוני לצורך היתר הבניה גם של מגרשים אלו.
ברובע החדש בצפון באשדוד- רובע פארק לכיש, מתוכננת להיבנות שכונת מגורים חדשה עם כ-2700 יחידות דיור בסך הכל לצד שטחי מסחר, תעסוקה וקריית ספורט, הכוללת אצטדיון כדורגל, אולם כדורסל ובריכה אולימפית. הרובע ימוקם בחלק הצפוני של אשדוד ממזרח לנמל, בין נחל לכיש ממערב לרחוב הרצל ממזרח ויתפרש על כ-617 דונם. חברת אורון תשתיות בע"מ החלה בעבודות התשתית, אשר יארכו 24 חודשים ועלותן כ-45 מיליון שקלים.