כבר כעת, שישה ימים לפני החג, כמות האשפה שנאספה גבוהה מכל אחת מהשנים הקודמות. "ב-2020 היינו בסגר פסח ואנשים פחות יצאו לזרוק אשפה או חפצים, הם לא ידעו מה צופן העתיד ושמרו בבית על ריהוט, למשל. ב-2021 קצת השתחררו מכך, והשנה יש יותר רצון להתחדש ולכן יש עלייה בכמות האשפה שאנחנו אוספים", מעריכים באגף התפעול.
ההכנות לחג ממשיכות להתנהל כמו מבצע צבאי וכוללות מעקב יומי באמצעים טכנולוגיים ודיווחי תושבים. באגף התפעול עובדים מסביב לשעון ומבטיחים פסח נקי מתמיד: "אנחנו עם הפנים גם לאירועים ולפסטיבלים של חול המועד".
בעירייה מבהירים כי הוכנו תוכניות עבודה מסודרות ומפורטות לפרטי פרטים במטרה להעניק לתושבים עיר נקייה ומסודרת בחג הפסח ובחול המועד.
ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי: "ההיערכות חג מורכבת, אך אני בטוח שנעמוד במשימה בזכות הניסיון וההון האנושי המצוין שיש לנו המפאשר לנווט בין פסח לבין מתן המענה השוטף בעיר" כולל המצב הביטחוני .״
יש לציין בקשר להכנות כי באשדוד יש 622 רחובות, 250 פארקים, 3,000 דונם שטחי גינון, כ-10,000 כלי אצירה, כיכרות ועוד. בעירייה מעריכים כי ככל שיתקרב ערב החג כמות האשפה שתוצא החוצה על ידי התושבים ותכלול גם ריהוט ישן וכבד תהיה כפולה מאשר בימים רגילים. לפיכך, חולקה העיר לגזרות עבודה, לכל קבוצת עובדים יש מפקד, המוקד העירוני תוגבר ודוחות המצב יונפקו פעמים ביום. בנוסף, הושם דגש על תקינותן של משאיות האשפה שעוברות בדיקה על בסיס יומי.
"תמונת המצב שתשתקף מהדוחות בשילוב האמצעים הטכנולוגיים ודיווחי תושבים ל-106 מאפשר לנו לקבל תמונת מצב בזמן אמת ובנוסףב לתת מענה מייידי במקומות שבהם ישנה הוצאת אשפה מוגברת
אומר מנהל אגף תפעול, שלמה רוטנברג. "הפארקים מלאים, אנשים מגיעים לבלות ואנחנו חייבים לתת מענה מקסימלי.
תודה לתושבים, שכמו במהלך החורף כך גם במקרה הזה אכפתיים מאוד לסביבה שלהם ומאפשרים לנו לעמוד בלחץ העבודה".