בשורה משמעותית לשוק האנרגיה המתחדשת בישראל נרשמה היום עם חתימת הסכם אסטרטגי בין חברות בזק-ג'ן ופאוורג'ן לבין חברת פריים אנרג'י. ההסכם, שהיקפו הכספי נאמד בכ-1.2-1.3 מיליארד שקלים, מבטיח אספקת חשמל לתקופה של שני עשורים ומהווה צעד משמעותי בהתפתחות משק האנרגיה המקומי.
במסגרת העסקה ההיסטורית, תקים פריים אנרג'י מערך מתקני אגירה מתקדמים בהיקף של 400 מגה-וואט לשעה, שישולבו לצד המתקנים הסולאריים הקיימים. מהלך זה צפוי לשפר משמעותית את יכולת אספקת החשמל היציבה ללקוחות הקצה, תוך הפחתת התלות במקורות אנרגיה מזהמים.
קרן ג'נריישן , שמחזיקה בבעלות על פאוורג'ן, הינה קרן השקעות מובילה בתחום האנרגיה המתחדשת. תחת הנהגתו של המנכ"ל ארז בלשה, פאוורג'ן מיישמת אסטרטגיה ברורה של קידום אנרגיה מתחדשת בישראל, המתבטאת בהסכמים משמעותיים כמו העסקה הנוכחית
מומחי אנרגיה מציינים כי העסקה מהווה אבן דרך משמעותית בהתפתחות שוק האנרגיה המתחדשת בישראל. ההסכם משקף את המגמה העולמית של מעבר לאנרגיה נקייה ומשתלב עם יעדי הממשלה להגדלת השימוש באנרגיות מתחדשות.
עבור בזק-ג'ן, ההסכם מהווה נדבך מרכזי באסטרטגיה שלה להפוך לשחקנית המובילה בשוק אספקת החשמל הביתי. החברה מתכננת לשלב את החשמל הנרכש במסגרת ההסכם עם מקורות האנרגיה הקיימים שלה, הכוללים מתקנים סולאריים, מערכות אגירה ותחנות כוח מתקדמות.
מנכ"ל בזק-ג'ן מסר: "ההסכם מהווה צעד אסטרטגי משמעותי עבורנו בדרך להגשמת החזון להוביל את שוק אספקת החשמל הביתי בישראל. שילוב מקורות האנרגיה החדשים יאפשר לנו להציע ללקוחותינו פתרונות אנרגיה יציבים, ירוקים וחכמים."
פריים אנרג'י רואה בהסכם זה אישור לאסטרטגיה העסקית שלה ולמעמדה המתחזק בשוק האנרגיה המתחדשת בישראל. החברה מתכננת להמשיך בהרחבת פעילותה בתחום ייצור החשמל מאנרגיה מתחדשת ואגירת אנרגיה, תוך שימת דגש על חדשנות טכנולוגית ויעילות תפעולית.
מומחי שוק ההון מעריכים כי העסקה צפויה להשפיע לחיוב על מניות החברות המעורבות ולחזק את מעמדן בשוק האנרגיה המקומי. ההסכם משקף את המגמה הגוברת של השקעות בתחום האנרגיה המתחדשת בישראל ואת התחרות המתפתחת בשוק אספקת החשמל.
עבור קרן ג'נריישן והמנכ"ל מר ארז בלשה, זו אינה עסקה ראשונה בתחום האנרגיה הירוקה וקדמה לה רכישת סולגרין העוסקת גם היא באנרגיה ירוקה.
הצפי הוא כי ההסכם יתרום משמעותית ליציבות אספקת החשמל במשק הישראלי ויסייע בהפחתת התלות בדלקים מזהמים. בנוסף, הוא צפוי לתרום להפחתת עלויות החשמל ללקוחות הקצה בטווח הארוך.
משרד האנרגיה מברך על ההסכם ורואה בו צעד חשוב בקידום יעדי האנרגיה המתחדשת של ישראל. ההסכם תואם את המדיניות הממשלתית להגדלת השימוש באנרגיות מתחדשות ולהפחתת פליטות גזי החממה.
העסקה צפויה להיכנס לתוקף בחודשים הקרובים, לאחר השלמת כל האישורים הרגולטוריים הנדרשים. החברות המעורבות מתכננות להתחיל בהקמת מתקני האגירה החדשים מיד לאחר קבלת האישורים הנדרשים.