ביום שני, כ”ו תשרי, התקיימו במספר בתי כנסת באשדוד אירוע איסוף דגימות מח עצם במסגרת עמותת ׳עזר מציון׳, מי שארגן את הלוגיסטיקה הרבה הוא הרב שלמה אורצל מעסקני ותושבי העיר אשדוד. זהו לא רק עוד יום של איסוף דגימות – זהו יום שמספר סיפורי חיים, קשרים שנרקמו בדם, וחוויות משנות חיים. בין המבקרים במקום, הגיע זבולון ברוכי, רכז מחוז דרום של עזר מציון, לפגוש את המתנדבים ולשמוע את סיפורם האישי.
אחד החסידים, בוגר שעבר כברת דרך אישית בעקבות מחלת אמו, שיתף את ברוכי בסיפור חיים יוצא דופן שנרקם בזכות תרומת מח עצם. “אמא שלי,” החל לספר בקול חנוק מהתרגשות, “חלתה במחלה קשה שעימה נאלצנו להתמודד לאורך חודשים ארוכים. היינו במשבר שלא ניתן לתאר, ללא ידיעה כיצד נשרוד. עזר מציון עטפה אותנו במעטפת תמיכה ואהבה שהייתה משיבת נפש, פשוטו כמשמעו. הם לא עזבו אותנו לרגע, ליוו אותנו יד ביד כל הדרך.”
כשהרופאים הודיעו שיש צורך בהשתלת מח עצם, לא היה להם מושג אם בכלל יימצא תורם מתאים. ואז הגיע היום שבו הודיעו להם כי נמצא תורם. “הדבר היחיד שגילו לנו עליו היה שמדובר בבחור חרדי מבני ברק,” סיפר. לאחר ההשתלה, מצבה של האם הלך והשתפר, והיא החלה אט אט לחזור לחיים.
שנה חלפה, ובני המשפחה חיכו לרגע שבו יוכלו לפגוש את התורם ולומר לו תודה על שהשיב להם את האם. המפגש המרגש התרחש בבית אורנית של עזר מציון, אך ההפתעה הייתה גדולה: מולם עמד בחור גלוי ראש, שונה לגמרי מהדמות שהצטיירה בדמיונם. התברר כי הבחור הגיע ממשפחה חסידית בשכונת ויז’ניץ, אך לאורך השנים ירד מהדרך והתגייס לצה”ל – שם גם נתן דגימת מח עצם.
ואז הגיע הרגע המצמרר ביותר בסיפור: אותו מפגש יצר קשר עמוק בין המשפחה לבין התורם. הקשר התחזק וגדל, עד שהבחור, דרך ההיכרות המחודשת עם העולם ממנו בא, חזר בתשובה וחזר לדרכו האמיתית. מספר חודשים לאחר מכן, המשפחה קיבלה הזמנה לחתונה שלו. בחתונה, בזמן סעודת השבע ברכות, סיפר החתן שהמעמד של תרומת מח העצם והצלת החיים היה הרגע שבו התעורר בו הרצון לשוב לעולם האמונה.
החסיד סיים את הסיפור בעיניים דומעות: “אמא שלי בקשר חם עם משפחתו הצעירה של התורם. היא מודה על הזכות לקבל חיים וליצור חיים חדשים.”
בודקים בגודל אץ המספר של המאגר, מתקשרים ואז הם שולחים בדואר ערכה לבדיקה עם הוראות, ומחירים את זה בדואר
איך אפשר לבדוק אם אני יכול לתרום מח עצם