עו״ד שלומי בילבסקי – ראש היחידה לחופש המידע במשרד המשפטים: "עיריית אשדוד היא דוגמה ומופת לגישה חיובית של רשות הרואה במידע שברשותה הזדמנות לשרת את הציבור"
המתווה שמצא דוד דבש, שמלבד היותו מנהל מרכז השליטה והבקרה הוא גם אחראי על חופש המידע בעירייה וגם עורך דין, מאגד בתוכו את חקיקה ראשית ומשנית וכוללת את ההוראות המנהליות של הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע במשרד המשפטים. אליהם, הוסיף עו"ד דבש את חוק מאגרי מידע ויצר נוהל למסירת מידע מצולם שאינו פוגע בצד ג'. יצוין כי הנוהל פותר בעיות ומחלוקות רבות בעיקר בנושא תעבורה, אך אינו נותן מענה בנושא הפלילי.
ראש העירייה ד"ר יחיאל לסרי: "השירות לתושב מתחיל בראש ובראשונה בשקיפות, ובידיעה של התושב שהוא יקבל את כל המידע הנחוץ המבוקש על פעילות העירייה. היכולת העירונית ליצור חיבורים פורצי דרך כמו הנוהל שיצר דוד דבש, היא פועל יוצא של חשיבה מתקדמת לטובת התושב ורווחתו. אני שמח על ההתעניינות של משרד המשפטים ובטוח שהבשורה שיוצאת היום מאשדוד תגיע לכל רחבי הארץ".
בהרצאה שהעביר היום עו"ד דבש בפני אנשי משרד המשפטים הוא סיפר כיצד המודל שיפר את השירות לתושב באשדוד, והביע תקווה כי רשויות נוספות יאמצו את החדשנות של אשדוד בנושא.
"הנוהל חוסך זמן שיפוטי ושומרת על פרטיותו של האדם", מסביר דבש. "בנוסף, התושב זוכה לקבל מידע מצולם המאפשר לו להתנהל בצורה מהירה יותר בבתי המשפט וחוסך זמן רב לו וגם למערכת כי החומר בנמצא ונגיש ואין צורך לחפש אותו. רשויות בישראל אינן מוכנות למסור מידע מצולם, ואנחנו בזהירות נותנים שירות לתושב בנוהל משפטי ייחודי שהפך מודל שגם משרד המשפטים הגיע לכאן היום במטרה ללמוד לעומק ולהנחיל לכל הרשויות בארץ".
הנוהל של עו"ד דבש היה, בין היתר, אחד הגורמים לזכייה של אשדוד ב-2021 בפעם השנייה בפרס השקיפות של משרד המשפטים – הרשות היחידה בארץ שזכתה בכך פעמיים. בנימוקי הפרס נכתב כי העירייה ביצעה פעולות משמעותיות עבור תושבי העיר בתחום השקיפות והעמדת מידע לטובת התושבים מתוך "המוקד הרואה".