אחרי שהבנו במדריך הקודם בהרחבה כיצד ננהג בשדה התעופה, החל מההגעה ועד למטוס עצמו, נעבור לטיסת הקונקשן.
הקונקשן
הרבה פעמים כדי לטוס ליעד הסופי שלכם תצטרכו לנחות בדרך בשדה תעופה נוסף.
למשל: נוסעים רבים טסים לארה"ב דרך טורקיה ויש עוד מאות דוגמאות שונות ומשונות כאלה.
העיקרון הוא: טיסת קונקשן היא לא טיסה ישירה אל היעד.
לטיסת קונקשן חוקים ונהלים משלה וצריך להכיר אותם היטב כדי באמת להגיע ליעד הסופי בבטחה. לצורך כך יועץ התיירות דודי רובינשטיין פה, כדי לעשות לכם סדר בבלגן. אחרי הכתבה תעברו את זה בקלות, בעזרת השם.
ראשית, חובה לדעת האם אתם בטיסת קונקשן מובנה או טיסת קונקשן עצמאית!!!
קונקשן מובנה
זה הקונקשן המועדף.
מדובר בקונקשן של חברת התעופה עצמה, הכרטיס נרכש אצלה, 2 המקטעים באחריותה. למשל בדוגמה שלנו הכרטיס יהיה של טורקיש איירלינס, גם המקטע (לג) הראשון, תל אביב איסטנבול באחריותה וגם המקטע השני איסטנבול ניו יורק באחריותה.
זה אומר שכבר בנתב"ג דיילי הקרקע יתייגו את המזוודות עד ניו יורק וכבר בנתב"ג תקבלו 2 כרטיסי עליה למטוס (בורדינג פאס) עבור מקטע 1 + 2.
המעלה הגדולה בקונקשן מובנה היא שגם אם חלילה הטיסה הראשונה יצאה באיחור והחמצתם את הטיסה השניה, עדיין זה כרטיס אחד ותחת המטריה של חברת התעופה ובאחריותה.
פשוט עליכם לגשת לדלפק חברת התעופה בנמל הביניים והם כבר ישבצו אתכם לטיסה הבאה הפנויה. אם צריך הם גם ידאגו לכם לבית מלון עד לטיסה הבאה.
לסיכומו של דבר: בקונקשן מובנה באחריות חברת התעופה להביא אתכם ואת כבודתכם עד ליעד הסופי.
קונקשן עצמאי
קונקשן עצמאי זה כשאתם קונים את 2 הקטעים בנפרד, הרבה פעמים עושים את זה בטיסות מוזלות כדי לחסוך פערי מחיר על טיסות ישירות יקרות.
אבל וכאן מגיע האבל הגדול! האחריות להגיע בזמן לטיסה הבאה היא עליכם ורק עליכם!
כי חברת תעופה א' אחראית רק על הקטע הראשון. חברת תעופה ב' אחראית רק על הקטע השני.
אם קרה עיכוב בטיסה הראשונה ואיחרתם את טיסת ההמשך -הבעיה היא שלכם!
לא כל מה שזול הוא באמת זול, אז שימו לב לפני שאתם רוכשים כרטיסים בקונקשן עצמאי.
כעת נמליץ לכם גם על מה לשים לב! כדי למנוע עוגמת נפש ככל שאפשר.
מזוודות
נושא המזוודות בקונקשן הוא רגיש, גם במובנה וגם בעצמאי.
המזוודות עוברות כמה ידיים, כמה מטוסים, צריך לקוות שהם יגיעו ליעד הסופי. ב"ה בדרך כלל זה גם מה שקורה.
אבל! בעוד בקונקשן מובנה זה באחריות חברת התעופה להביא את המזוודות עד היעד הסופי.
א. תקפידו לשמור את מדבקת המזוודות שמצמידים לכם בצ'ק אין לכרטיס עליה למטוס. בלי המדבקה הזו לא יוכלו לאתר את המזוודות שלכם!
ב. ממליץ גם לצלם את המזוודות, שאם חלילה הן הלכו לאיבוד, תוכלו להראות לגורמים המטפלים את התמונות , מה שיכול להקל על מציאתן.
ג. תקלפו מהמזוודה את כל מדבקות הברקוד מהטיסות הקודמות!
ד. אפשר לרכוש צ'יפ למזוודה, שנותן לכם חיווי למכשיר איפה המזוודה שלכם נמצאת בעולם. מרגיע.
ה. במידה והמזוודה לא הגיעה ליעד הסופי. אל תצאו בלי שפתחתם טופס תלונה בדלפק (lost And found).
תראו שכל הפרטים שלכם ושל הטיסה מולאו כשורה באנגלית, ותוודאו שסרקו את הברקוד של המזוודה. בלי שתעשו את זה כנראה.. לא תראו אותן יותר.
לעומת זאת בקונקשן עצמאי כל ההתעסקות עם המזוודות היא באחריותכם!
אתם צריכים לחשב את הזמן הנדרש להיכנס למדינה, להחתים דרכון בקונקשן, לאסוף את המזוודות ,למסור אותן מחדש להחתים דרכון ושוב להגיע לגייט.
שלבי הקונקשן
א. מעבר בטרמינל
שימו לב לזמן שיש לכם בין הנחיתה לבין ההמראה הבאה וקחו מרווח זמן משמעותי! גם אם המטוס נחת בזמן כמתוכנן, עדיין יש את הזמן שהוא מתגלגל על הקרקע עד הגייט, פתיחת הגייט, האם יוצאים לשרוול או לאוטובוס.. הזמן בתוך הטרמינל עד לגייט הבא, משך זמן של שיקוף כבודת היד ולא לשכוח שהגייט הבא נסגר כעשרים דקות לפני ההמראה. בקיצור לחשב את כל הזמנים ברוטו ולא רק את הנטו.
ב. מעבר בין טרמינלים
בקונקשן מובנה ברוב המקרים תעברו בין הטיסות בתוך האיזור האווירי זה המצב האידיאלי.
אבל לפעמים יש 2 טרמינלים בשדה (כמו בנתב"ג) ואז יתכן ותצטרכו להיכנס למדינה כדי לעבור לטרמינל הנוסף בשדה, קחו את הזמן הזה בחשבון!
המקרה הגרוע ביותר הוא כשקונים קונקשן עצמאי ללא עזרת סוכן מומחה, זה שבאותה עיר יש 2 שדות תעופה בשני קצוות העיר. למשל בפריז אורלי ושארל דה גול, בלונדון הית'רו ולוטון ואם לא שמתם לב לזה, מן השמים ירחמו…
שיקוף כבודת יד
לאחר שתצאו מהמטוס בדרך לגייט הבא בכל מקרה תידרשו לעבור שוב שיקוף כבודת יד, שוב יחרימו לכם נוזלים, ואולי גם בשמים ומשקאות שרכשתם בדיוטי פרי הראשוני, תהיו ערניים לזה.
ברכישות בדיוטי פרי לטיסות קונקשן יש אריזות מותאמות ואטומות.שימו לב לבקש אותן.
דרכונים
בחלק מהמדינות תמשיכו דרך האיזור האווירי ישר למטוס הבא בלי להחתים דרכון בקונקשן.
בחלק מהמדינות תידרשו להחתים דרכון בקונקשן. למשל בטיסות בתוך מדינות האיחוד האירופי (הסכם שנגן) תמיד מחתימים דרכון ביעד הראשון.
קונקשן בארה"ב
לארה"ב יש חוקים משלה כיאה למעצמת העולם.
לא משנה איזה קונקשן אתם עושים שם, בין פנימי בתוך ארה"ב ובין חיצוני לקנדה או לברזיל וכד', בכל מקרה עליכם להיכנס לארה"ב. וזה אומר שחייבת להיות לכם ויזה בתוקף לארה"ב!
אתם חייבים לחשב את זמן החתמת הדרכון ולפקידי ההגירה הדי מורטי עצבים של ארה"ב יש זמן בשפע, לפעמים תור של מעל שעה עם כל מיני שאלות מעצבנות וחטטניות.. זה גם אומר שאתם חייבים לאסוף את המזוודה ולמסור אותה מחדש, גם בקונקשן מובנה בארה"ב!
לפחות יש דלפקים ייעודים למסירה מחדש של המזוודות באיזור האווירי.
אבל תכירו את תהליך הקונקשן בארה"ב, זה יכול לקחת זמן יותר מבכל מדינה אחרת.
ידע זה כוח
לסיכום: אל תיבהלו מהכתבה, עשרות אלפי נוסעים טסים מדי יום בקונקשנים ומגיעים בשלום עם כבודתם. אבל, אני פה לשירותכם לתת לכם את התמונה המלאה והמפורטת שלא תעשו טעויות מיותרות והשם יעזור ותגיעו ליעד בבטחה ובשמחה, ועם המזוודות כולן!
אלופים
תודה רבה על המידע החשוב!