למה להצטרף לקורס?
הרב בוגנים מסביר כי גם משגיחים בעלי תעודות צריכים לרענן את הידע ולחזור על ההלכות, כדי להבטיח שלא תצא תקלה על ידם. לדבריו: “תלמידי חכמים נקראים ‘תלמידי’ משום שתמיד הם שואפים ללמוד ולהעמיק. גם אני, למרות עיסוקיי הרבים, מגיע מדי שבוע לקורס כדי לשמוע, ללמוד ולהתחזק”.
הרב אף הפתיע וסיפר על התקופה שבה זכה ללמוד ולעשות שימוש בהלכות טהרה לפני מרן בעל ה”שבט הלוי”, הגאון האדיר רבי שמואל הלוי וואזנר זצוק”ל. הוא ציטט את דברי מרן: “מי שרוצה להצליח שלא תצא תקלה על ידו, חייב לחזור על תלמודו ולהראות לקב”ה שהוא רוצה לדעת כמה שיותר”.
פרטי הקורס:
הקורס מתקיים מדי יום רביעי בשעה 18:00 בבית הכנסת “ילדי שגיא ויעקב”, רחוב אח”י אילת 4, רובע ב’. את הקורס מעביר הרה”ג ר’ אליהו חיים פנחסי שליט”א, מומחה לכשרות ומחבר הספר “כשרות למעשה”.
לו”ז השיעורים:
• ח’ בטבת: פת ובישולי גויים במסעדות, אולמות ובתי מלון.
• ט”ו בטבת: טבילת כלים והכשרת כלים ומטבחים.
• כ”ב בטבת: הלכות שבת במטבח – כולל התייחסות למה שמותר לגוי.
• כ”ט בטבת: מצוות התלויות בארץ: ערלה, תרומות ומעשרות.
למי מתאים הקורס?
הקורס מתאים למשגיחים הממתינים בתור לקבלת תעודה, למשגיחים בפועל המבקשים לרענן את הידע, ולכל מי שמעוניין להעמיק בתחום הכשרות.
יתרון מיוחד:
בסיום הקורס ניתן להירשם למבחן ברבנות הראשית לישראל ולקבל תעודת כשרות רשמית.
אל תחמיצו את ההזדמנות הזו – חיזוק מערכת הכשרות בעיר מתחיל בידע ובמקצועיות שלכם. אשריכם ואשרי חלקכם!
אני הייתי בשיעור הראשון בילדי שגיא ויעקב והיה פשוט מצויין ורחב
כל הכבוד לילדי שגיא ויעקב ולרב אילן גוזל על היוזמה הנרחבת
פשוט מחכים ממליץ לכולם אחד אחד אברכים בעלי בתים לאנשים שרוצים לדעת איך להתנהל בבית,במטבח ובמקומות ובמסעדות
מומלץ להגיע לפני כדי לתפוס מקום טוב