חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
עושים סדר

הבנקים מחלקים מיליארדים ללקוחות – איך תדעו אם מגיע לכם כסף?

החל מה-1 באפריל, הבנקים בישראל יחלו להעניק הקלות כספיות ללקוחות בהיקף של 3 מיליארד שקלים, במסגרת מתווה חדש של בנק ישראל. המתווה, שנבנה בעקבות הרווחיות האדירה של הבנקים בשנה האחרונה, נועד להפחית את הנטל הכלכלי על משקי הבית והעסקים הקטנים. אז מי זכאי להטבות, איך זה עובד, ואילו בנקים מציעים את התנאים הכי טובים? כל הפרטים בכתבה >>>
קרדיט: freepik

מדוע הבנקים מחלקים כסף?

בשנת 2024 רשמו חמשת הבנקים הגדולים – לאומי, הפועלים, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי – רווח נקי מצטבר של 30 מיליארד שקלים, זינוק של 17% לעומת השנה הקודמת. על רקע זה, ובמקביל ללחצים פוליטיים להטיל מס נוסף על רווחי העתק של הבנקים, גיבש בנק ישראל מתווה מחייב שלפיו הבנקים יקדישו 3 מיליארד שקלים להקלות ללקוחות, 1.5 מיליארד בכל שנה למשך השנתיים הקרובות.

המתווה נועד להתמודד עם הפער העצום בין הריבית שגובים הבנקים על הלוואות (9.33% בממוצע) לבין הריבית שהם משלמים על פיקדונות (4.08% בלבד), ולמתן את ההשפעות הכלכליות של מלחמת ‘חרבות ברזל’ על משקי הבית והעסקים הקטנים.

קרדיט: freepik

מי יקבל את ההטבות ואיך?

המתווה החדש מתמקד בעיקר בלקוחות פרטיים ובעסקים קטנים. בשונה ממתווה ‘חרבות ברזל’, שהיה מיועד בעיקר לאוכלוסיות שנפגעו ישירות מהמלחמה, המתווה הנוכחי מורחב למיליוני לקוחות נוספים. עם זאת, חלק מההקלות ימשיכו להיות מופנות גם לחיילי מילואים ולתושבים מאזורים שנפגעו בלחימה.

הבשורה הטובה: רוב ההטבות יינתנו באופן אוטומטי, ללא צורך בהגשת בקשה. הבנקים מחויבים לפרסם באתריהם את פירוט ההקלות שיינתנו לכל לקוח.

אולי יעניין אותך

אילו הקלות יינתנו במסגרת המתווה?

הכספים שהבנקים יחלקו יתחלקו לארבעה תחומים עיקריים:

• הטבות בריביות על פיקדונות ויתרות זכות בעו”ש – 600 מיליון שקלים בשנה.

• הקלות בתשלומי הלוואות ומשכנתאות – 400 מיליון שקלים בשנה.

• הפחתת ריביות על יתרות חובה (אוברדרפט) – 250 מיליון שקלים בשנה.

• פטור מעמלות או הנחות משמעותיות לאוכלוסיות מסוימות – 250 מיליון שקלים בשנה.

ציר פילדלפי
חיילי המילואים (צילום: דובר צה"ל)

מה מציעים הבנקים?

הבנקים הגדולים כבר פרסמו חלק מההטבות שיציעו ללקוחותיהם:

בנק הפועלים – מענקים של 250 שקלים לצעירים עד גיל 30, סטודנטים וחיילי מילואים; פטור מעמלות לתושבי הצפון והדרום בקו העימות; מענק של 500 שקלים לעצמאים שלקחו הלוואות גדולות.

בנק לאומי – ריבית של 2% על יתרות זכות בחשבון עו”ש עד 10,000 שקלים ללקוחות מעבירי משכורת; הפחתת הריבית על האוברדרפט ב-1% לכל הלקוחות הפרטיים; הקפאת תשלומי משכנתאות עד שנתיים לנפגעי המלחמה.

בנק דיסקונט – החזר של עד 100% על ריבית אוברדרפט, ריבית על הלוואות ועמלות עו”ש למשרתי מילואים ולעסקים קטנים.

האם המתווה מספק?

למרות שמדובר ביוזמה תקדימית, יש הטוענים כי ההקלות אינן מספקות. שגיא בלשה, מנכ”ל גוף האשראי החברתי ‘עוגן’, אמר כי “המתווה נותן לבנקים יותר מדי גמישות בפרשנות שלו, וההטבות לא תמיד ברורות”. בנוסף, ההקצאה של 3 מיליארד שקלים על פני שנתיים מהווה רק 10% מהרווח השנתי של הבנקים ב-2024, כך שיש הטוענים כי ניתן היה להרחיב את הסיוע.

מה הלאה?

בנק ישראל הודיע כי יעקוב מקרוב אחר יישום המתווה וכי כל בנק יחויב לדווח בדוחות הכספיים על היקף ההטבות שהעניק ללקוחותיו. כמו כן, המתווה עשוי להשתנות בהתאם לנסיבות, למשל במקרה של שינויים ברווחיות הבנקים או בתנאי השוק.

לקוחות הבנקים צפויים להתחיל לראות את ההשפעה כבר במהלך הרבעון הקרוב, שייפתח ב-1 באפריל. מומלץ לבדוק את פרטי ההקלות שמציע הבנק שלכם, כדי לוודא שאתם לא מפספסים את מה שמגיע לכם.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: haredim.ashdod@gmail.com

הורידו עכשיו את האפליקצייה המובילה של 'חרדים אשדוד' אליכם לנייד
2 תגובות
אין לשלוח תגובות שאינם הולמות או מכילות דברי לשון הרע, הסתה ורכילות.
במידה ולא ניתן להגיב - הכתבה סגורה לתגובות.
עדכון תגובות במייל
עדכן אותי על
2 Comments
החדשות ביותר
הישנות ביותר הכי מדורגות
Inline Feedbacks
View all comments
יאיא
1 יום לפני

איזה חרטה שהבנק יעזור ללקוחות

אולי יעניין אותך
עוד כותרות
error: Content is protected !!
דילוג לתוכן