הרב צבי קוגן, בן 28, אזרח ישראל ומולדובה, ניהל חנות כשרה בדובאי ושירת כשליח חב"ד באבו דאבי, תורם לבניית הקהילה היהודית במדינה. הוא נעלם ביום חמישי, 21 בנובמבר 2024, וגופתו נמצאה ביום ראשון לאחר מכן בעיר אל-עין, כ-150 ק"מ מאבו דאבי. לפי ממצאי החקירה, קוגן נרצח בידי שלושה אזרחים אוזבקים – אולימבוי טוירוביץ' (28), מחמודג'ון עבדורחים (28) ואזיזבק קמילוביץ' (33) – שלפי החשד פעלו בשליחות איראנית. השלושה נמלטו לאחר הרצח לטורקיה, שם נתפסו במהירות על ידי המודיעין הטורקי בשיתוף פעולה עם שלטונות האמירויות, והוסגרו חזרה לאבו דאבי.
משרד הפנים של איחוד האמירויות פרסם ב-25 בנובמבר 2024 את זהות החשודים והציג תמונות שלהם כבולים ועיניהם מכוסות, תוך שהדגיש כי המדינה "תנקוט בכל האמצעים המשפטיים כדי להגיב בנחישות וללא רחמים לכל פעולה המאיימת על יציבות החברה". החקירה חשפה כי התוכנית המקורית של הרוצחים הייתה לחטוף את קוגן ולהעבירו לאומן, אך התוכנית השתבשה והם רצחו אותו בדרך. גופתו נמצאה ברכב נטוש עם סימני אלימות קשים.
גזר הדין עורר תגובות רבות בישראל ובקהילה הבינלאומית. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שכינה את הרצח "פעולת טרור אנטישמית נתעבת", שיבח את שיתוף הפעולה עם האמירויות ואמר כי "ישראל לא תנוח עד שכל האחראים ישלמו את המחיר". שגריר איחוד האמירויות בארצות הברית, יוסף אל-עוטייבה, ציין כי "רצח קוגן היה פשע נגד האמירויות עצמן, נגד ערכינו וחזוננו לקיום משותף שליו", והדגיש את מחויבות המדינה לדו-קיום ולמאבק בקיצוניות.
בישראל, המשפט המהיר והעונש החמור עוררו השוואות למצב המשפטי במדינה, שבה אלפי מחבלים ממתקפת 7 באוקטובר 2023 עדיין ממתינים למשפט. פעילים חברתיים ופוליטיקאים, בהם יוסף חדאד, ציינו כי "באמירויות יודעים איך לטפל במחבלים – לא בכלא עם תנאים נוחים, אלא בעונש מוות מהיר ששולח אותם לגיהינום".
הרצח והתגובה הנחרצת של האמירויות ממחישים את המורכבות של היחסים בין ישראל למדינות המפרץ על רקע איומים משותפים, בעיקר מצד איראן. בעוד טהרן הכחישה מעורבות, ממצאי החקירה ממשיכים להצביע על קשר אפשרי לזרועותיה המודיעיניות. קוגן הובא למנוחות בהר הזיתים בירושלים ב-25 בנובמבר 2024, כשאלפי אבלים מלווים אותו בדרכו האחרונה. מורשתו כמי שפעל לקרב בין עמים נותרה חקוקה בלב הקהילה היהודית באמירויות ובישראל כאחד.