הקבוצה הגיע לפני שבת למרוקו, שם פגש בהרה"ג רבי מיכאל ועקנין רבה של יוקנעם שהגיע לביקור מטעם משלחת חשובה. את השבת ערכו בעיר "סאלי", שם טמון הצדיק בעל ההילולא, לקראת ההילולא הגיעו עוד רבים אחרים גם ממרוקו וממקומות אחרים, בסמוך לבית העלמין הוקם בשנים האחרונות בית כנסת וחדרי אירוח ע"י ידידי מוסדות "תפארת רפאל", שם ערכו את התפילות וסעודות השבת כשבמהלכן נשא דברי תורה הגר"מ אבוחצירא בשפה הצרפתית ובלשון הקודש כשציבור המשתתפים שסעדו סביב שולחנו ערוכים כיד המלך פייטו ושרו את זמירות השבת בכיסופין בבחינת וִיזַמְּרוּן לָךְ שִׁירִין וְרַחֲשִׁין, בִּירוּשַׁלֵם קַרְתָּא דְשׁוּפְרַיָּא.
יצויין כי קודם ההילולא ערכו הילולא גדולה בארץ באולמי 'וסיליו' ביבנה, במעמד הגר"מ אבוחצירא רו"מ "תפארת רפאל" ובהשתתפות רבנים וידיד המוסדות ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי.
המעמד החל בכתיבת אותיות אחרונות בספר תורה שהוכנס ברוב עם לבית המדרש "תפארת רפאל" ע"ש של בעל ההילולא זיע"א.
עם צאת השבת, לאחר תפילת ערבית, ערך הגר"מ אבוחצירא הבדלה עם ציבור רחב ששבת במקום ומיד התארגנו לצאת להתפלל על קברו של "המלאך רפאל". במקום ערכו תפילות לישועת הכלל והפרט, הגר"מ אבוחצירא בירך את הרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית שיזכה להגדיל תורה ולהאדירה ובהרחבת גבולות הקדושה והטהרה בעירנו בביצור וחיזוק חומת הדת בעיר. כן עבר על 'קוויטלאך' רבים שהוכנו מבעוד מועד.
בשעת לילה ערכו סעודת הילולא ו"מלוה מלכה" עד לשעות המאוחרות של הלילה בהשתתפות קהל רב. בתחילת הסעודה הקהל קם על רגליו והגר"מ אבוחצירא ערך את ברכת "הנותן תשועה למלכים" הברכה המסורתית למלך מרוקו יר"ה ומשפחתו אשר עומד לימינם של היהודים, קידוש ה' גדול היה באותם רגעים, משום שהיו במקום נציגים מהמלוכה וערבים תושבי המקום שהגיעו כדי לשמור על הסדר לקראת ההילולא, ועמדו כולם עד לסיום הברכה והודו לרב אבוחצירא על הברכה המרגשת.
יצויין שגם במרוקו המשיך הגר"מ אבוחצירא במנהגו לערוך "תיקון חצות היום" כפי שנוהג בארץ בימים אלו עד תשעה באב ובשעות הצהריים לאחר תפילת מנחה, ישבו על הארץ וערכו תיקון חצות וקראו קינות.
בשעות הצהריים לקראת ערב ביום ראשון, התכנסו שוב והגיעו המונים להתפלל על הציון הק', קודם לכן ערך הגר"מ אבוחצירא "פדיון נפש" בבית הכנסת הסמוך לשמות רבים ששלחו עוד קודם לכן.
משם פנו כולם יחד ברוב עם וערכו תפילת רבים כשהרב אבוחצירא עובר לפני התיבה והציבור חוזר אחריו את פרקי התהילים.
אחר כך נסעו לציונו של הגאון הצדיק רבי אליעזר די אבילה זיע"א שטמון בעיר רבאט במרוקו שהוא בן אחותו של בעל "אור החיים" הקדוש בעל ה"מגן גיבורים". לאחר שהתפללו בציון, המתפללים במקום הביעו פליאה כיצד שגאון וקדוש כזה אין מצבה מכובדת על קברו ורק שכבת עפר מכסה את קברו. הגר"מ אבוחצירא סיפר לנוכחים בקבוצה שאחד האנשים שהיה פוקד את המקום מספר שהצדיק בא אליו בחלום ואמר לו שלא נוח שהניחו מצבה על קברו ורוצה שישאירו את המצבה כפי שהיתה בזמן פטירתו פשוטה וחלקה ללא כיתוב.
אותו אדם נבהל מאוד ופנה לרבנים, והסבירו לו היות ומדובר באדם קדוש, אין לגעת בשום אופן בקברו, אבל החלום בדיוק חזר שוב עוד פעמיים ואז בהוראה מיוחדת, הרבנים נתנו היתר לאנשים שאינם יהודים שיחפרו ויגלו את המצבה הקדומה שהיתה מלפני 250 שנה וכך לאחר זמן של חפירה, התגלתה המצבה המקורית אבן בצבע לבן ארוכה וכך את המצבה החדשה עם הכיתובים והתוארים הסירו וקבעו אותה על הקיר באוהל והשאירו את הקבר פשוט כפי שרצה הרב זצוק"ל בחלומו. הסיפור כולו נכתב ונקבע על הכותל באוהל הציון הק'.
משם המשיכו לקזבלנקה והתפללו בעוד קברי צדיקים כמו הרה"צ רבי חיים פינטו השני זצ"ל הרה"צ רבי אברהם אבוחצירא זצ"ל ועוד צדיקים.
תיקון חצות אינו ״כמנהגו״ של הרב אלא מנהג מרוקו והספרדים מאז ומעולם
הרב רפאל אנקווא לא היה ראב״ד
אלא אב״ד
תוארו היה הרב הראשי הראשון