הלילה זה קורה: הלילה שעון החורף ייכנס לתוקפו ויביא עימו את אחת ההטבות האהובות ביותר – שעת שינה נוספת. לאחר קיץ חם וממושך, שמילא את יומנו בשעות אור ארוכות וקרני שמש עזות, תור החורף מגיע, ואיתו שינוי במעבר בין היום ללילה.
הלילה (מוצאי השבת) בשעה 02:00 בדיוק, מחוגי השעון יזוזו שעה אחורה – כך שבמקום להיות 02:00, השעה תהפוך ל-01:00. השינוי הזה מאפשר לנו להרוויח שעה נוספת במיטה, להתעורר רעננים יותר, ולהתכונן להמשך החורף שהולך וקרב.
שעון החורף: למה ואיך?
המעבר לשעון חורף מתבצע כל שנה בישראל, בדרך כלל בסוף אוקטובר, כדי להתאים את שעות האור והפעילות לשעות האור הטבעי בעונת החורף. מעבר לשעון חורף מאפשר ניצול טוב יותר של האור בשעות הבוקר, כשברוב המקרים אנשים כבר נמצאים בשגרת יומם, ומקטין את הבזבוז האנרגטי הנובע מתאורת לילה.
אולם לא הכל ורוד – המעבר לשעון חורף אומר גם שהשמש תתחיל לשקוע מוקדם יותר בשעות הערב, מה שעלול להוביל לימים שנראים קצרים וחשוכים יותר. ישנם אלו שחשים שינויים במצב הרוח ואפילו עייפות מוגברת בעקבות השינוי הזה, אך רוב הציבור דווקא מחכה לו כדי להנות משעת מנוחה נוספת.
עד מתי שעון החורף?
שעון החורף יימשך עד ה-28 במרץ 2025, אז שוב נזיז את השעון קדימה עם תחילת שעון הקיץ. למרות השינוי הזה, עבור רבים מאיתנו מדובר בחזרה לסדר יום יותר טבעי וקל להתמודדות, כשהשעות מותאמות יותר לזמני הזריחה והשקיעה.
איך להיערך למעבר לשעון חורף?
• אל תשכחו להזיז את השעונים: אמנם היום רוב המכשירים האלקטרוניים מתעדכנים אוטומטית, אך מומלץ לבדוק את השעונים הידניים והרכבים.
• תכננו את השינה: המעבר לשעון חורף אמנם מספק שעת שינה נוספת, אך יכול לשבש את סדר היום. מומלץ להיערך מראש ולהתחיל להסתגל בהדרגה לשעות החדשות כדי להימנע מתחושת עייפות או בלבול.
• נצלו את שעות האור: בזמן שהלילות הופכים להיות ארוכים יותר, כדאי לנצל את שעות האור המעטות שבשעות הבוקר והצהריים.
[…] עברה השבוע (מוצ״ש) לשעון חורף, כאשר בשעה 02:00 הזיזו את מחוגי השעון לשעה […]