המשרד להגנת הסביבה מפרסם את נתוני מדד חוף נקי למחצית השנייה של חודש מאי, שלפיהם 93.9% מהחופים הפתוחים (הבלתי מוכרזים לרחצה) שנמדדו במדד דורגו "נקיים" עד "נקיים מאוד", לעומת 89.4% במדד הקודם, ו-77% במדד באותה התקופה אשתקד. המדד מבוצע כל שבועיים.
הרשויות החופיות הנקיות ביותר (בעלות ציון נקי מאוד): נהריה, עכו, טירת הכרמל, מטה אשר, חדרה, עמק חפר, נתניה, הרצליה, תל אביב-יפו, בת ים, אשדוד, אשקלון. ניקיון החופים הוא באחריות הרשויות החופיות.
שנת 2023 היא השנה ה-18 של תוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה. מטרת התוכנית היא למזער את מפגע הפסולת החופית והימית בישראל ולפעול לניקיונם של החופים והים על פי מחויבות בין-לאומית, לטובת הסביבה והציבור בישראל.
מרכיב מרכזי בתוכנית חוף נקי ועיקר תקציבה מופנים לתמיכה ברשויות החוף לניקיון החופים הפתוחים שבשטחיהן. תוכנית חוף נקי מגדירה יעדי תוצאה ברורים לניקיון החופים הפתוחים, ולפיהם 85% מהחופים יהיו נקיים 70% מהשנה. המטרה לטפל בבעיה הסביבתית של הפסולת הימית בישראל.
במסגרת זו, מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה מודדים את רמת הניקיון בחופים הפתוחים בד בבד עם יידוע שוטף של רשויות החוף לטובת מעקב ופעולות מתקנות לשיפור מתמיד של ניקיון החופים.