את השיעורים מסר הגרמ"מ אלטמן שהגיע במיוחד מירושלים בשעות הערב באולם חדר השיעורים בישיבת "עטרת צבי" ברובע ז', בהשתתפות רבנים ואברכים חשובים החפצים לדעת היטב את מלאכת הכשרות והזהירות בהכשרת הכלים לקראת חג הפסח.
בדבריו מסר חלק גדול מהשיעור בכל נושא כשרות הדגים וסיפר שביקר במדינות שונות הנקראות מדינות עולם השלישי, בעקבות הרמה הירודה כאשר לפעמים בתת תנאים ובמפעלים כמו שם ניתן להבחין בזהירות בין סוגי דגים שחלקם מאוד דומים ויש חשש לדגים טמאים. הגרמ"מ אלטמן הזהיר גם על דג "סול" המגיע מחו"ל המצריך כשרות מהודרת דווקא.
עוד דיבר כיצד מכשירים תנור וכלים המגיעים במגע חום של אש, או חום של צליה וההכשר הראוי לכל כלי וכלי.
בסיום השיעור האברכים המשיכו לשאת ולתת בהלכה והודו להגרמ"מ אלטמן על סדרת השיעורים המקיפה והמקנה ידע רב ופותחת צוהר חדש בעניני כשרות על עולם הדגים ועוד.