חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
ביה״ח אסותא אשדוד בדק ומצא:

מה שומר עלינו מפני התפתחות של מחלות לב?

מחקר ישראלי חדש ופורץ דרך שנעשה בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד מקבוצת מכבי בדק ומצא

מחקר ישראלי חדש ופורץ דרך שנעשה בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד מקבוצת מכבי בהובלתם של ד"ר עינת שקד ופרופ' אלי לב מהמערך הקרדיולוגי בביה"ח ביקש לבדוק את התשובה לשאלה: *מיהם אותם אנשים שלמרות היותם סובלים מגורמי סיכון מרובים למחלות לב (סכרת, עישון, שמנה עודף כולסטרול וכו') כלל לא יפתחו מחלות לב לעומת אנשים אחרים* בעלי פרופיל דומה של מחלות רקע שכן יפתחו.
מהו השוני בין הקבוצות והאם קיים גורם אשר "שומר" עליהם מפני מחלת לב?

החוקרים בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד איתרו כ- 25 מטופלים בעלי גורמי סיכון קריווסקולרים מרובים אשר עברו בדיקת CT של עורקי הלב ונמצאו כבעלי עורקים תקינים לחלוטין והשוו ביניהם לבין מטופלים עם פרופיל דומה הסובלים ממחלת לב מוכחת. בוצעה סדרה של בדיקות על מנת לגלות ולמצוא הבדלים בין הקבוצות. הממצאים העלו בפני החוקרים תופעה מעניינת- לחולים הללו יש תפקוד טוב יותר של תאי גזע אנדותליאליים – תאים מיוחדים המסתובבים בדם והם בעלי חשיבות רבה בחידוש ותיקון הדופן של כלי הדם בתגובה לנזקים, וזאת בהשוואה לחולים עם מחלת לב קיימת (שאצלם התפקוד פגוע). בנוסף מצאו החוקרים מביה"ח הציבורי אסותא אשדוד, שלתאים הללו יש טלומרים ארוכים יותר (אשר מהווים מדד לתוחלת חיים ארוכה יותר של התא).

ד"ר עינת שקד עורכת המחקר:

״מצאנו מנגנונים בילוגיים פוטנציאלים המסוגלים להגן עלינו מפני התפתחות מחלות לב. מדובר במחקר ראשון מסוגו ובעל חשיבות רבה להבנת ההבדלים השונים בחברה, בין אלו הסובלים ממחלות לב ולבין אלו שלא, למרות שלכאורה היינו מצפים שהחולי יפגע אף בהם.

אני מאמינה כי המחקר יתרום להבנה מעמיקה יותר של התהליך הנקרא טרשת העורקים, מה שיאפשר לנו בעתיד לתת טיפול טוב יותר למחלה ואף למנוע אותה."

IMG_7494

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: haredim.ashdod@gmail.com

הורידו עכשיו את האפליקצייה המובילה של 'חרדים אשדוד' אליכם לנייד
תגובות
אין לשלוח תגובות שאינם הולמות או מכילות דברי לשון הרע, הסתה ורכילות.
במידה ולא ניתן להגיב - הכתבה סגורה לתגובות.
עדכון תגובות במייל
עדכן אותי על
0 Comments
החדשות ביותר
הישנות ביותר הכי מדורגות
Inline Feedbacks
View all comments
אולי יעניין אותך
עוד כותרות
error: Content is protected !!
דילוג לתוכן