הצהרות טראמפ במהלך פגישתו עם ראש הממשלה נתניהו בבית הלבן לא השאירו מקום לספק: ארה”ב צפויה לקחת את המושכות ברצועת עזה בתום הלחימה, אם יידרש הדבר, כולל שליחת כוחות אמריקאיים למקום.
טראמפ ציין כי הוא רואה את ארה”ב כמובילה במאמצים לשים קץ לאי-יציבות באזור, ובמיוחד לחיסול חמאס. “אני מאמין שרצועת עזה שהיוותה סמל למוות ורע – במקום זאת נפנה למדינות אחרות שלהם יש לב הומניטרי ויש מדינות רבות שרוצות ולבנות אזורים”, אמר טראמפ, והדגיש כי יפעל למען יצירת פתרון יציב, כולל פיתוח כלכלי בשטחים אחרים.
נתניהו, אשר היה המנהיג הזר הראשון שמבקר את טראמפ בבית הלבן בכהונתו השנייה, פתח את הפגישה עם מילות תודה על התמיכה האמריקנית. “הכרת בירושלים כבירת ישראל, העברת את השגרירות, הכרת ברמת הגולן… אתה החבר הטוב ביותר שהיה למדינת ישראל אי פעם בבית הלבן”, אמר נתניהו, והוסיף כי ניצחון ישראל במלחמה יהיה לא רק ניצחונה של ישראל, אלא גם ניצחון של ארה”ב.
טראמפ חזר על תחושת המסירות האישית שלו כלפי ישראל, תוך שהוא מציין כי הוביל את המדינה למספר הישגים חסרי תקדים, כמו הסכמי אברהם וההחלטה להכיר בירושלים כבירת ישראל. לדבריו, “הברית בין העם האמריקני והישראלי היא חזקה מאי פעם. אנחנו עשינו את כל מה שצריך על מנת להבטיח שלישראל יהיה עתיד בטוח”.
באשר לבעיה העזה, טראמפ הצהיר כי “במקום לחזור לשם, אנשים יכולים להתיישב במקומות יפים בשלום ובבטחה”. הוא אף הוסיף כי השימוש בכוחות אמריקאיים כדי לפרק את הנשק והריסות באזור יהיה צעד חשוב לכיוון יציבות עתידית.
לאור זאת, נשאלת השאלה: מי ישלוט ברצועת עזה לאחר סיום המלחמה? האם אכן תהיה נוכחות אמריקאית באזור, או שמא תושבי הרצועה יצטרכו להסתגל למציאות חדשה תחת שלטון מיוחד, בו מעורבים גורמים בינלאומיים שיבטיחו שלום ושגשוג?