חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
דורשים תשובות

״הבוגד״: האיש שכל המדינה מדברת עליו

אירועי ה-7 באוקטובר 2023 היו טראומה לאומית שלא תישכח במהרה. החזרת הגופות מעזה, שמסמלת את המאמץ הבלתי פוסק להשיב את החטופים – חיים או מתים – מעלה מחדש את השאלות הקשות: האם יכולנו למנוע את הטבח? האם היו גורמים שידעו ולא פעלו? ואולי, כפי שחלק טוענים, האם מישהו מבפנים סייע לאויב? הדיון הזה, שנראה לעיתים מופרך, ממשיך להדהד – לא כקונספירציה, אלא כזעקה להבין מה באמת קרה.

יותר משנה לאחר אירועי ה-7 באוקטובר 2023, הטבח בעוטף עזה ממשיך להעסיק את הציבור הישראלי ואת העולם כולו. מתקפת הפתע של חמאס, שהובילה לרציחתם של 1,163 בני אדם ולחטיפתם של 251 נוספים, נחקרת עד היום – הן מבחינת המחדלים שהובילו אליה והן מבחינת השאלות הלא פתורות סביב אותו יום שחור, וכפי שפרסמנו כאן בעבר על השאלות שנשארו פתוחות בנושא הזה.

ביממה האחרונה, תמונתו של האיש שבתמונה מופצת ברשתות החברתיות כ"איש ששירי ביבס" לא הייתה צריכה לראות. בעבר אף הדביקו לפרופסור אמריקאי את האשמה כי הוא האיש בתמונה.

אחד מהפוסטים המופצים ברשתות

לאחר בדיקה מדוקדקת, קבעו דוחות מודיעין שמדובר במחבל מתועב ממדינה אחרת, ולא באף משת"פ ישראלי, מה שלא מונע מחובבי הקונספרציות להמשיך להתעסק עם הנושא ולהמציא דברים שונים ומשונים.

השער ממנו עברו הנוח׳בות וה"ביבסים" ב7.10 כפי שהוא היום.

לאחרונה, עם החזרתן של גופות נוספות מרצועת עזה – 37 גופות חטופים חולצו עד דצמבר 2024, על פי נתוני ממשלת ישראל – חוזרות ועולות ברשתות החברתיות ובשיח הציבורי טענות ישנות על "בגידה מבפנים". השאלה המרכזית: האם היו גורמים בתוך ישראל, או מחוצה לה, ששיתפו פעולה עם חמאס ביום המתקפה? הכתבה הזו לא נועדה להציג תשובה חד-משמעית, אלא לשפוך אור על הספקות שהועלו, על הדמויות שנקשרו לטענות הללו ועל הדיון המתחדש סביב הנושא.

אולי יעניין אותך

תיעודים, חשדות ותהיות

בשעות הראשונות של ה-7 באוקטובר, כשמחבלי חמאס חדרו לעשרות יישובים ובסיסים צבאיים בעוטף עזה, הציפו את הרשתות סרטונים שצולמו על ידי המחבלים עצמם, תושבים מבוהלים וכוחות הביטחון. חלק מהתיעודים הללו – שחלקם נכללו בסרט "עדות מהטבח ב-7 באוקטובר" שהופק על ידי דובר צה"ל – הראו דמויות חמושות בפעולה. בעוד רוב הדמויות זוהו כמחבלי חמאס, היו מי שטענו כי חלק מהאנשים שנראו בסרטונים לא נראו כעזתים, אלא כדמויות בעלות מאפיינים שונים – יהודים, אמריקאים, או אפילו גורמי צבא זרים. השאלות הללו, שהחלו כשמועות ברשתות החברתיות, הפכו לדיון ציבורי רחב יותר, בעיקר לאחר שדמויות מסוימות נקשרו בשמותיהן לתיעודים.

החזרת הגופות מעזה בחודשים האחרונים, כולל פעולות חילוץ של צה"ל שזכו לסיקור תקשורתי נרחב, העלתה מחדש את הדיון. "כל פעם שגופה חוזרת, אנחנו נזכרים במה שקרה שם", אמר תושב קיבוץ ניר עוז שביקש להישאר בעילום שם. "אבל יש אנשים ששואלים: איך זה קרה כל כך מהר? מי אפשר את זה?" השאלות הללו אינן חדשות, אך הן מקבלות תהודה מחודשת ככל שמתגלות עדויות נוספות מהשטח.

ציטוטים של בכירים ופוליטיקאים

במהלך השנה שחלפה מאז הטבח, התייחסו כמה בכירים ופוליטיקאים ישראלים לנושא הבגידה – לעיתים בהקשר של מחדלי המודיעין, ולעיתים כרמיזה לאפשרויות קשות יותר. הנה כמה ציטוטים בולטים:

ראש אמ"ן לשעבר, אלוף אהרון חליוה (שהתפטר ב-2024): "האחריות היא שלי. לא ראינו את התמונה המלאה, וזה כשל שלא אסלח לעצמי עליו." (מתוך הודעת התפטרותו, אפריל 2024). חליוה לא דיבר ישירות על בגידה, אך דבריו עוררו שאלות על מה שהוחמץ.

שר הביטחון יואב גלנט: "מי שחושב שמישהו מאיתנו יוכל להתחמק מהאחריות למה שקרה ב-7 באוקטובר – טועה. אנחנו נחקור הכול עד הסוף." (נאום ב-10 באוקטובר 2023). הדגש על "הכול" הוביל חלק לפרש זאת כרמז לאפשרות של מעורבות פנימית.

ח"כ טלי גוטליב (הליכוד): "אני לא מאמינה שזה קרה בלי שמישהו ידע משהו. יש דברים שצריך לחשוף, גם אם הם כואבים." (ראיון לערוץ 12, נובמבר 2023). דבריה עוררו סערה, אך לא נתמכו בראיות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו: "האויבים שלנו רוצים שנחשוב שיש חילוקי דעות בינינו, שנבגוד אחד בשני. זה לא יקרה." (נאום ב-15 באוקטובר 2023). ההתייחסות ל"בגידה" נתפסה כתגובה לשמועות שהחלו להתפשט.

ומה אומרים המומחים?

למרות השמות והציטוטים, רוב המומחים שבדקו את האירועים מסכימים כי אין עדויות מוצקות לשיתוף פעולה פנימי. ד"ר עמית סגל, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), אמר לאחרונה: "הטענות על בגידה מבפנים נשענות על סרטונים מטושטשים ופרשנויות ספקולטיביות. המחדל היה מודיעיני ותפעולי, לא בגידה מכוונת." גם דו"ח ראשוני של ועדת החקירה הממלכתית, שצפוי להתפרסם במלואו ב-2025, לא מצא עד כה רמזים למעורבות ישראלית או זרה ישירה במתקפה.

עם זאת, החזרת הגופות מעזה ממשיכה לעורר שאלות. חלק מהמשפחות שגופות יקיריהן חולצו דיווחו על תחושה של חוסר שקיפות. "אני לא יודע מי אשם, אבל אני רוצה לדעת הכול", אמר אב ששכל את בנו, שגופתו הוחזרה בינואר 2025. תחושה זו מחזקת את הדיון הציבורי, גם אם הראיות נותרות חסרות.

השאלות הפתוחות בעידן של חוסר ודאות

אירועי ה-7 באוקטובר 2023 היו טראומה לאומית שלא תישכח במהרה. החזרת הגופות מעזה, שמסמלת את המאמץ הבלתי פוסק להשיב את החטופים – חיים או מתים – מעלה מחדש את השאלות הקשות: האם יכולנו למנוע את הטבח? האם היו גורמים שידעו ולא פעלו? ואולי, כפי שחלק טוענים, האם מישהו מבפנים סייע לאויב? התשובות עדיין לא ברורות, והדיון הזה, שנראה לעיתים מופרך, ממשיך להדהד – לא כקונספירציה, אלא כזעקה להבין מה באמת קרה.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: haredim.ashdod@gmail.com

הורידו עכשיו את האפליקצייה המובילה של 'חרדים אשדוד' אליכם לנייד
1 תגובות
אין לשלוח תגובות שאינם הולמות או מכילות דברי לשון הרע, הסתה ורכילות.
במידה ולא ניתן להגיב - הכתבה סגורה לתגובות.
עדכון תגובות במייל
עדכן אותי על
1 תגובה
החדשות ביותר
הישנות ביותר הכי מדורגות
Inline Feedbacks
View all comments
שי
6 שעות לפני

תקן את הטעות בכתבה. לא הוקמה עדיין ועדה חקירה ממלכתית . כדאי שגם לא תוקם כי מערכת המשפט שיש לה חלק נכבד במחדל , תדאג טייח את האמת .

אולי יעניין אותך
עוד כותרות
error: Content is protected !!
דילוג לתוכן