היתרון הגדול של המתווה האשדודי הוא ביצירת מתווה פעולה לכל תרחיש – הרמזור, המאפשר לנהל את האירוע כולו במקום להיגרר אחריו. דרגות ההיערכות חולקו לארבע, והמודל כולו פועל על פי ציר הזמן ועל פי מזג האוויר המשתנה. כך, למשל, הודעות לתקשורת הוכנו מראש, וכך גם מסרונים המותאמים לדרגת ההיערכות ונשלחים באופן מטורגט עד לרמת בית, רחוב ושכונה בעיר החמישית בגודלה המונה כרבע מיליון תושבים ו-625 רחובות. המענה שניתן מותאם למי שאינו נחשף לדיגיטל וגם למי שכן, באמצעות סרטונים וגרפיקה מותאמים שחלקם נשלחו היישר לניידים של התושבים.
שמואל דוד, אשר מנהל גם את מערך ההסברה בחורף – התמודדות עם מזג אוויר קיצון, ריתק את הנוכחים בכנס בהרצאה מאלפת על מודל ההסברה הייחודי והאיכותי שהוא מוביל יחד עם כל יחידות הדוברות העירוניות, בחירום ובשגרה.
הוא הציג את נוהל החורף באופן כללי ואת הדרך הייחודית שבה פועלת העירייה בעת חירום, והסביר כיצד מערך ההסברה מותאם לדרגות הרמזור. כדוגמא מרכזית ועדכנית, הסביר שמואל דוד על תרחישי מזג האוויר הקיצון שאותם ניהלה העירייה באמצעות כל זרועותיה במהלך החורף האחרון, כולל סופת "אלפיס" שהביאה איתה רוחות של כ-100 קמ"ש בתוך אשדוד. "ניהלנו בצורה הייחודית הזו את כל האופרציה בזמן אמת, כשכל המידע שעמד לרשותנו עבר לתושבים במהלך היום וגם הכין אותם ללילות שבהן נכנס מזג אוויר קיצון לאזור שלנו", אמר דוד. "לאשדוד יש רצועת חוף ארוכה וגם את נחל לכיש, שכמעט עלה על גדותיו וגם לגביו היינו מוכנים בנוהל מסודר".
יש לציין כי המודלים היצירתיים של אשדוד הפכו לכלי עבודה משמעותי, שזוכה לאימוץ ברשויות אחרות וגם בפיקוד העורף. "אנחנו גאים להיות עיר מובילה היודעת להנהיג שינויים בדפוסי העבודה", סיכם דוד.