בטקס שציינו בעיר הזכירו הרבנים את דמותו הגדולה של הרב סיני זצ״ל כמנהיג תלמיד חכם, כאשר הוא עצמו היה אוד מוצל מאש שניצול מאושוויץ במלחמת העולם.
הרב אדלר החל את תפקידו ברבנות באשדוד בשנת תשכ"ב, והיה ידוע כשקדן ומתמיד, לן בעומקה של הלכה כל ימיו, האיר פנים לכל אדם, הרביץ תורה ברבים וזכה להעמיד תלמידים הרבה וזכה להוציא לאור את חיבורו המפורסם – "דבר סיני" יב' חלקים.
חלק מכובד בפעילותו היה בבניית בית הכנסת הגדול "זכרון קדושים" ברובע א'. בית כנסת זה שימש כיד ושם וכמרכז לפעילות רוחנית רבת היקף של כל ניצולי השואה הרבים תושבי העיר אשדוד באותם ימים.
הגאון רבי חיים קלמנוביץ שליט"א חבר לשכת הרה"ר ורב מח' עירובין הארצית ציין בדבריו את דמותו, שהיה זכור לטוב כשהיה שותף נאמן לבנייתם של שירותי הדת ושל מוסדות התורה בעיר. דגש מיוחד בפעילותו היה בביסוס מחלקת הנישואין ובמיוחד בבעיות הקשות של יוחסין לעולים מרומניה ומברית המועצות כאשר דלתו של פוסק הדור מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל היתה פתוחה בפניו תמיד כמענה לכל הבעיות ההלכתיות הקשות.
גם כשעזב את העיר ועבר ל"מבשרת ציון", לן באהלה של תורה בהתמדה מרובה והעמיד תלמידים רבים בהרבצת תורה, ובחן המיוחד שהוצק בשפתותיו בדרך התורה ובמידות הנעלות שבין אדם לחבירו.